Twee onbewoonde Brusselse gebouwen omgevormd voor personen in nood

© PhotoNews
| Het reuzenrad op het Poelaertplein, op de grens met de Marollen.

De openbare vastgoedmaatschappij Brusselse Woning heeft dinsdag twee gebouwen met 24 appartementen voorgesteld die tot minstens eind 2024 ter beschikking gesteld worden aan personen in een precaire situatie. De leegstaande gebouwen in de Marollen worden in afwachting van hun definitieve herbestemming bewoonbaar gemaakt.

Het tijdelijke woonproject voor personen in nood wordt beheerd door de Brusselse Federatie van Unie voor de Huisvesting in samenwerking met de vzw's Apr├Ęstoe, Convivence-Samenleven en Het Opvanghuis Brussel.

Zij zullen deze aanbieden aan mensen in een precaire situatie die zo een plaats krijgen om tot rust te komen en recht te krabbelen. De vzw's bieden de bewoners ook sociale begeleiding aan en helpen hen op administratief vlak.

De twee gebouwen tellen elk twaalf appartementen. Ze hadden een flinke opknapbeurt nodig om terug bewoonbaar te zijn. De elektrische installatie werd aan de huidige normen aangepast, er werden sanitaire werken, schilderwerken en herstellingen aan de vloeren uitgevoerd. De woningen kregen ook basismeubilair met een fornuis, koelkast, tafels en stoelen.

Brusselse Woning stelt de twee gebouwen ter beschikking van de vzw's met de steun van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij en staatssecretaris voor Huisvesting en Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou. De financiering voor het project komt er via Bruss'Help, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en Brussels minister van Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie Alain Maron.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?