Schaarbeek luchtbeeld Collignonplein gemeentehuis

| Schaarbeek luchtbeeld Collignonplein gemeentehuis

Vastgoedpromotor: ‘Schaarbeek is het nieuwe Sint-Gillis’

EDB
© BRUZZ
23/06/2019

Schaarbeek is in volle vernieuwing: herenhuizen worden geherwaardeerd en in verschillende wijken zien nieuwe bouwprojecten het levenslicht. Dat heeft gevolgen voor de prijzen in de Brusselse gemeente: die zijn aan een opmars bezig.

“Schaarbeek is een beetje het nieuwe Sint-Gillis,” schrijft La Libre. Met die titel verwijst de krant naar de stijgende huizenprijzen in de Brusselse gemeente, en de vele stedenbouwkundige projecten die er het licht zien.

“We vergeten soms dat Schaarbeek ooit de rijkste gemeente van België was,” vertelt notaris Stephan Borremans aan La Libre. “Daarna is het even bergaf gegaan, maar na de jaren tachtig is het opnieuw beginnen beteren. De mooie huizen richting het station kon je ooit voor een appel en een ei kopen, maar dat is vandaag niet meer het geval.”

Hoewel Schaarbeek uit vele verschillende wijken bestaat, met prijzen die ook sterk kunnen verschillen, ziet Borremans toch een groei van de wijken waarin de prijzen hoger liggen. “In de wijken die grenzen aan Sint-Lambrechts-Woluwe zijn de prijzen even hoog als in Sint-Lambrechts-Woluwe,” zegt de notaris. “En in tegenstelling tot vroeger, hebben de ‘goede’ Schaarbeekse wijken steeds meer de neiging uit te breiden.”

Volgens Borremans zijn daar verschillende verklaringen voor. “Mensen hebben er genoeg van in de file te staan en trekken terug naar de stad. Schaarbeek is bovendien goed gelegen, dichtbij alles. Mensen herinvesteren, de huizen worden er gerenoveerd, de gevels worden gepoetst, de straten worden heraangelegd en de nieuwbouwprojecten zijn er talrijk,” klinkt het.

Nieuwe appartementen

Met die nieuwbouwprojecten verwijst de notaris niet enkel naar Mediapark. In heel wat verschillende Schaarbeekse wijken zien nieuwe gebouwen het licht. Eén daarvan is het project AXO 118, gesitueerd op de hoek van de Rogierlaan en de Wijnheuvelenstraat. Binnen twee jaar moet daar op de plaats van een oude houtwinkel een residentie van 74 appartementen, handelsruimtes en een tuin verrijzen.

“Het is een gemeente die in volle ontwikkeling is,” bevestigt ook Bart Vandenput, marketingverantwoordelijke bij Bouygues Immobilier, promotor van het project. “We zien dat hier meer en meer mensen komen wonen. Schaarbeek is een beetje het nieuwe Sint-Gillis. De gemeente is nog niet té duur, maar is in volle bloei.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Stedenbouw , Samenleving , huizenprijzen , nieuwbouwprojecten , Stephan Borremans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni