Veldslag om kasseien op Havenlaan gaat voort

© Bart Dewaele - BRUZZ
| Havenlaan

Actiegroep BrusselFabriek gaat opnieuw in beroep tegen de beslissing van het Gewest om de Havenlaan en haar kasseien niet als beschermd erfgoed te klasseren. Het is al de tweede keer dat de Raad van State zich daarover moet buigen.

Dat schrijft de krant La Capitale maandag.

Actiegroepen Inter-Environnement Bruxelles, Arau en de BrusselFabriek verzetten zich eerder al tegen de beslissing uit 2014 van het Gewest om de Havenlaan niet als erfgoed te klasseren. De Raad van State oordeelde dat het Brussels Gewest die weigering beter moest motiveren.

In april nam de Brusselse regering echter opnieuw dezelfde beslissing: de kasseien van de Havenlaan krijgen geen beschermd statuut. En de geschiedenis herhaalt zich, want opnieuw stapt BruxellesFabriques/Brusselfabriek naar de Raad van State. De vzw had in 2014 zelf het dossier ingediend om de bekende boulevard - en vooral de kasseien - als monument te beschermen.

Ongeveer een jaar geleden trok het Gewest de bouwvergunning voor de Havenlaan in. De vergunning kwam er nochtans na tien jaar van afgeschoten voorstellen, protestacties en discussies over kasseien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?