Vergunningsaanvraag voor winkelcomplex Neo nu al ingediend

Simulatiebeeld van NEO op de Heizelvlakte.

De omgevingsvergunning voor het Neo-winkelcomplex op de Heizelvlakte werd vorige week ingediend. Dat is ruim drie maanden sneller dan voorzien. Neo rekent erop de vergunning nog voor het einde van de zomer op zak te hebben.

RTBF schreef woensdag dat de vergunningsaanvraag werd ingediend. Dat nieuwtje werd bevestigd aan onze redactie.

Voor de eerste fase van Neo, met onder meer het shoppingcentra van 72.000 vierkante meter en 570 woningen, was de aanvraag oorspronkelijk pas voor het einde van de lente gepland. Maar dat gebeurde vorige week al. Het resultaat van een goede samenwerking tussen de stakeholders en de gekozen werkwijze, klinkt het bij Neo.

Maar ook het stedenbouwkundig attest zit daar voor iets tussen. Dat is een soort kladversie van de vergunning, die zonder grote wijzigingen bijna automatisch tot een echte vergunning leidt.

Dat attest is al een tijdje binnen. "En tijdens die procedure hebben we ons dossier stelselmatig kunnen bijschaven, waardoor we nu sneller dan verwacht de aanvraag konden neerleggen", klinkt het.

Vergunning voor einde zomer

Neo hoopt zijn bouw- en milieuvergunning voor het einde van de zomer op zak te hebben. "Het is moeilijk in te schatten wanneer we de vergunning precies krijgen, maar het Gewest behandelt het dossier prioritair", klinkt het. "Hoe dan ook lopen we voor op schema."

Dat betekent niet noodzakelijk dat de bouw meteen kan beginnen ,want heel waarschijnlijk wordt daar beroep tegen aangetekend.

De Stad Brussel hoopt om de werf nog eind 2019 te kunnen starten. De voltooiing zou voor eind 2023 zijn.

Heizel

De Heizelvlakte zal de volgende jaren ingrijpend veranderen. Alle onze berichtgeving over een van Brussels grootste stedenbouwkundige uitdagingen vindt u hier.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?