BEELD Fontainaspark woningen BRUZZ ACTUA 1649

| Het Fontainascomplex werd eind mei ingehuldigd door het Brusselse stadsbestuur.

Vernieuwd Fontainascomplex en AfricaMuseum vallen in de prijzen

TD
© BRUZZ
21/06/2019
Updated: 21/06/2019 09.58u

De heraanleg van het Fontainaspark, vlak bij het gelijknamige plein, is in de prijzen gevallen. Het project won een gouden medaille bij de Publica Awards, prijzen voor publiek-private samenwerking.

De nieuwe stadswijk aan het Fontainasplein, een samenwerking tussen de Stad Brussel en het architectenbureau B612 Associates, wint een prijs in de categorie Urban development, Infrastructure & Mobility. Dankzij de heraanleg van de plek zijn er nieuwe groene ruimtes ontstaan naast nieuwe wooneenheden. En dat verdient een Publica Prijs. Dat is een prijs die projecten van publiek-private samenwerking bekroont.

Afrikamuseum

De Fontainaswijk is niet het enige Brusselse project dat bekroond werd. De verhuis van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie naar het Chambongebouw in de Wolvengracht krijgt een bronzen medaille in de categorie Corporate Responsibility, omdat de verhuis een (ecologische) besparingsoperatie betekent. De Rijksdienst verhuist terug naar zijn oorspronkelijke kantoren en bespaart daardoor flink op energieverbruik, afvalproductie en uitstoot.

Ook het AfricaMuseum in Tervuren wint een prijs. Het wint de publieksprijs en de prijs voor Heritage & Architecture. De jury prijst de transformatie van een verouderd koloniaal museum in een hedendaags museum voor Midden-Afrika.

Fake news

Verder viel de RTBF in de prijzen in de categorie Technology. De omroep wint een zilveren medaille voor de app en website Faky, ontworpen om opzettelijk misleidende informatie te bestrijden. Het algoritme van Faky kent een potentiële desinformatiescore toe aan een artikel en maakt die toegankelijk voor het grote publiek.

In de categorie Safety en Security haalde een Brussels project eveneens een zilveren plak, namelijk het nieuwe expertisecentrum rond chemische, biologische, nucleaire en explosieve wapens van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , Fontainas , publica award , stadsvernieuwing

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni