Fontainascomplex verenigt woningen, sport en groen in hartje Brussel

┬ę Belga - BRUZZ
21/05/2019
Ook in:
nl fr

In het hart van Brussel is dinsdag het Fontainascomplex officieel ingehuldigd door het college van burgemeester en schepenen van de Stad Brussel en de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS). De nieuwe woonkern zorgt voor duurzame huisvestingsmogelijkheden die gekoppeld worden aan een groen park en een ondergrondse sportzaal.

Het project staat symbool voor de doelstelling van de Stad Brussel om alle voorzieningen zoals groene ruimte, scholen, handelszaken en woningen binnen de wijk op 10 minuten wandelafstand te hebben.

Het Fontainascomplex moet de verschillende aangrenzende wijken zoals de voetgangerszone en het Bloemenhof verbinden. Op de site werden 22 middenklasse- en sociale woningen en 35 studentenkoten gebouwd die voldoen aan een optimale energieprestatie.

Sportveldjes

Een van de woningen voldoet aan de noden voor personen met beperkte mobiliteit. Het ondergrondse sportcomplex en de twee nieuwe sportveldjes waren voor de stad van groot belang in deze dichtbevolkte buurt. Samen met de groene ruimtes moet sport het welzijn en de toegankelijkheid voor iedereen vergroten.

Het park dat het Fontainascomplex omringt werd volledig heraangelegd. Er kwamen 76 nieuwe bomen en er werden rustplaatsen en speelruimte voorzien. Het park heeft bovendien een voorbeeldfunctie wat betreft waterbeheer en de bestrijding van overstromingen.

Het project Fontainas maakt deel uit van het duurzame wijkcontract Bloemenhof en heeft een prijskaartje van 15 miljoen euro. Aan het project ging een participatief traject vooraf waarbij de Brusselse inwoners tijdens 27 buurtvergaderingen werden gehoord en geïnformeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel-Stad, Stedenbouw, Fontainascomplex , Rudi Vervoort, wonen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni