Verwarmingspanne treft 350 sociale woningen in Jette

© BX1
| Hervé Doyen (CDH), burgemeester in Jette.

Lojega, de sociale huisvestingsmaatschappij van Jette en Ganshoren, heeft net tijdens de koude winterprik te kampen een verwarmingspanne. De oorzaak is een bevroren koudwaterleiding. Liefst 350 woningen zitten zonder verwarming en warm water. De gemeente Jette heeft de Veiligheidscel samengeroepen.

De verwarmingspanne doet zich voor in de gebouwen Esseghem 2, 3 en 4 op de Jules Lahayestraat in Jette. Momenteel is er dus geen warm water noch verwarming. Lojega en de gemeente Jette proberen het probleem zo snel mogelijk te verhelpen, maar zicht op een herstelling is er niet meteen. Daarom wordt er geprobeerd om een externe verwarmingsketel te installeren. Die is al ter plaatse, maar zou ten vroegste pas vrijdagochtend operationeel zijn.

Omwille van de barkoude temperaturen heeft de burgemeester van Jette Hervé Doyen meteen een vergadering belegd met de Veiligheidscel. Het personeel van het gemeentebestuur, van Lojega, het OCMW, het Bureau voor Slachtofferhulp, de dienst Preventie en vertegenwoordigers van het Rode Kruis, de politie en de Brusselse brandweer zoeken samen naar oplossingen.

Sinds donderdagnamiddag gaan sociale werkers samen met personeel van Lojega langs bij de huurders van de drie gebouwen om een balans op te maken van de situatie en waar nodig bij te springen met verwarmingstoestellen, dekens of een nieuw tijdelijk onderkomen. Het OCMW-rusthuis en een hotel staan klaar om getroffen bewoners op te vangen. Het Rode Kruis en het personeel van Lojega zullen een hele avond ter plaatse blijven voor permanentie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?