Vijf architectenteams geselecteerd voor make-over Kaaitheater

© Danny Willems

Vijf architectenteams dingen mee naar het finale ontwerp van het vernieuwde Kaaitheater, waarvoor de Vlaamse Gemeenschap een wedstrijd uitschreef. Tegen 2022 moeten de renovatiewerken van start gaan.

De architecten hebben de opdracht gekregen om een tweede zaal voor dans en nieuwe repetitiestudio's te ontwerpen. Daarnaast is de huidige grote zaal aan vernieuwing toe. Dankzij een akkoord tussen Kanal en het Kaaitheater komt er een bijkomende publiekstoegang.

Begin dit jaar lanceerde de Vlaamse bouwmeester een open oproep, waarop 45 architectenteams gereageerd hebben. Vijf teams daarvan blijven over. Het gaat om '360 Architecten' en Bulk Architecten, het Brusselse Aaa-architectuuratelier Ambiorix, het Londense Assemble Studio, Bruther en Ouest, en Crit en Nu Architecten.

In september zullen ze een schetsontwerp presenteren. De volgende Vlaamse regering moet een winnaar aanduiden met behulp van een zevenkoppige jury, de Vlaamse en de Brusselse bouwmeester. De renovatiewerken gaan ten vroegste van start in 2022. De kosten van het project worden geraamd op 21,5 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?