Voormalige prostitutiebar Alhambrawijk wordt omgetoverd tot moderne flats

Prostitutiebar Loch Ness wordt studentenflat
© BRUZZ/Cityview/Comité Alhambra
| Het blok op de Antwerpsepoort wordt omgetoverd tot kleine maar moderne flats voor jonge starters, mét zonneterrassen.
© BRUZZ/Cityview/Comité Alhambra
| Het blok op de Antwerpsepoort wordt omgetoverd tot kleine maar moderne flats voor jonge starters, mét zonneterrassen.

Op de hoek van de Lakensestraat en de Antwerpselaan komen vanaf maart 2019 nieuwe flats voor jonge starters. Daarmee maakt de Alhambrawijk komaf met de herinnering aan de prostitutiebar ‘Loch Ness’. Het is ondertussen al het derde café gelinkt aan de lokale prostitutie dat een nieuwe bestemming krijgt. “Wij hopen dat de overblijvers snel zullen volgen”, klinkt het bij het Comité Alhambra.

Het blok op de Antwerpsepoort is zowat het eerste gebouw dat je ziet wanneer je uit de metro-ingang IJzer komt. Lang prijkte er de welluidende naam ‘Pacific Business Center’ op de gevel, waar een Afrikaanse winkel huisde. Maar de buurtbewoners kenden het de laatste jaren vooral als het café Loch Ness, dat in de buurt gekend stond als een spil in de lokale straatprostitutie.

Wijkcomité boekt successen

Het Comité Alhambra, dat de straatprostitutie in de wijk bestrijdt, probeert al jaren de louche bars in de wijk te laten sluiten. Het boekt daarbij ondertussen al heel wat successen. De centrale bar ‘Tropicana’ moest sluiten, werd opgekocht door het OCMW en is in afwachting van een herbestemming een geïmproviseerde ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Ook het beruchte café ‘Végas’ iets verderop op de Lakensestraat moest de biezen pakken, daar komt nu een exporuimte.

In de bar ‘Loch Ness’ is al enige tijd geen activiteit meer te bespeuren en zijn de ramen afgeplakt, maar daar moet vanaf maart 2019 verandering in komen. Het blok op de hoek wordt omgetoverd tot kleine maar moderne flats voor jonge starters, mét zonneterrassen.

Het Comité Alhambra reageert op haar Facebookpagina opgetogen en hoopt dat het hier niet bij stopt. “Wij hopen dat de overblijvers snel zullen volgen, zoals de 'Taverne 54', de 'Jimmy Bar' en de etablissementen op de Antwerpselaan”, klinkt het. De Stad trok wel al de terrasvergunningen voor die bars in en sloot ook Taverne 54 al voor drie maanden, maar ondertussen is het café opnieuw open. De buurt blijft ook gebukt gaan onder de lokale straatprostitutie en drugsoverlast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?