Vorsts sportcomplex voor 2,5 jaar in de steigers

Exclusief beeldmateriaal van de plannen

Het sportcomplex in de Vroegegroentenstraat in Vorst wordt volledig in een nieuw jasje gestoken. De termijn van de verbouwingswerken wordt geschat op 2,5 jaar. Beliris en de gemeente Vorst trekken er zo’n 2.871.000 euro voor uit.

Laat ons beginnen met de delen van het Vroegegroentencomplex die overeind blijven: enkel de grote sportzaal, de crèche en de conciërgewoning zullen in hun huidige staat blijven bestaan.

Het multifunctionele gebouw in de Vroegegroentenstraat wordt verder extra grondig onder handen genomen. Het huidige onthaal wordt afgebroken en wordt vernieuwd met extra grote ramen, de kleine sportzaal krijgt een opfrissing en het sanitair, de verwarming en de ventilatie worden vervangen. Op het dak worden twee polyvalente zalen met kleedruimtes opgetrokken, en de resterende ruimte van de daktuin wordt opnieuw ingericht.

Ook niet onbelangrijk: het gebouw wordt toegankelijker gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking, met onder andere de installatie van een lift. De sportverenigingen en het kinderdagverblijf die gevestigd waren in het complex, kregen ondertussen een andere locatie toegewezen door de gemeente Vorst.

Uniform en ultralicht

De meest opmerkelijke verandering wordt de splinternieuwe gevel. Die werd door Architectenbureau AgwA en ingenieursbureau JZH & Partners getekend in verschillende lichte tinten. Daarmee willen ze het gebouw een meer uniforme uitstraling geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?