Werken aan Sheraton-hotel hernemen in juli

© Per Olof Forsberg
| Sheraton Hotel Brussel voor de werken

Al drie jaar wordt er gesloopt en getimmerd aan het luxehotel aan Rogier. Sinds de coronacrisis ligt alles stil, maar in juli zouden de werken heropstarten, schrijft La Capitale.

Het vijf sterren-hotel ging in 2016 failliet, maar al snel was duidelijk dat er sprake zou zijn van een overname. Met 522 kamers was het Sheraton-hotel het voornaamste hotel van het Brusselse Gewest.

Sinds 2017 staat het indrukwekkende gebouw aan het Rogierplein (figuurlijk) in de stellingen voor grote afbraakwerken, en die konden door de coronamaatregelen voorlopig nog niet veilig en volgens plan worden verdergezet, schrijft La Capitale. Maar in juli zouden de werkzaamheden terug van start kunnen gaan.

"Er was al flinke vertraging, en de coronacrisis heeft niet geholpen", getuigt burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir. De burgemeester hoopt dat de langdurige werken geen nadelige invloed hebben op de rest van het Rogierplein.

Vastgoedontwikkelaar Everland hoopt in 2021 klaar te zijn met de werken, om het jaar erop te kunnen heropenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?