| De uitbreiding van het Woluwe Shopping Center moet er komen op de kruising van de Sint-Lambertusstraat en Paul-Henri Spaak Promenade.

Woluwe Shopping plant nog eens forse uitbreiding

GR, TDN
© BRUZZ
18/08/2021

Het winkelcentrum Woluwe Shopping heeft een vergunning aangevraagd voor een uitbreiding. Op de bovengrondse parking ter hoogte van metrohalte Roodebeek zou nog eens 7.800 vierkante meter aan winkelruimte moeten bijkomen.

Op 14 september organiseert de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe een infosessie voor burgers in cultureel centrum Wolubilis. Helemaal bovenaan de agenda staan de uitbreidingsplannen van Woluwe Shopping. Het Nederlandse vastgoedbedrijf Eurocommercial, dat het winkelcentrum in 2017 overkocht voor zo'n 468 miljoen euro, vroeg bij het Gewest een stedenbouwkundige vergunning aan.

De uitbreiding moet er komen op de kruising van de Sint-Lambertusstraat en Paul-Henri Spaak Promenade - waar metro 1 halthoudt aan station Roodebeek. Daar beschikt Woluwe Shopping nog over een bovengrondse parking van ruim 5.000 vierkante meter. Niet het bureau Altiplan, dat eerder de renovatie van het huidige winkelcentrum in goede banen leidde, maar het team Assar + DunnettCraven gaat de aanbouw realiseren.

PARKING_WOLUWE_SHOPPING_UITBREIDING

| Op deze parking moeten extra winkelruimtes komen voor Woluwe Shopping.

De plannen voorzien in een bijkomende ondergrondse parking op twee niveaus, waar ruim 350 bezoekers hun wagen kwijt kunnen. In totaal zal Woluwe Shopping na de uitbreiding over zo'n 2.000 parkeerplaatsen beschikken. Bovenop de ondergrondse parking zouden extra winkelruimtes komen op twee verdiepingen, goed voor in totaal nog eens 7.800 vierkante meter aan shopplezier. Zo neemt het volume aan winkels toe naar 55.000 vierkante meter.

Nieuwe ingang

Met de uitbreiding krijgt Woluwe Shopping ook een nieuwe en zichtbare ingang aan een brede stadsboulevard. Altiplan wil het nieuwe bijgebouw qua vormgeving spiegelen aan het pas gerenoveerde Wolubilis. Dat betekent: ronde sculpturen, witte kleuren en veel glaspartijen. "Beide gebouwen creëren het effect van een stadspoort", klinkt het. "De nieuwe ingang integreert de toegang tot het metrostation beter en zorgt bovendien voor stedelijke verankering."

Opvallend is ook dat er bovenop de winkelruimtes nog een honderdtal appartementen zouden moeten komen. De stedenbouwkundige aanvraag wordt nu onderzocht. Het openbaar onderzoek vindt plaats tussen 15 september en 14 oktober. Eurocommercial hoopt in de eerste helft van 2022 een vergunning beet te hebben. Meer details over het project worden op 14 september dus aan de burgers voorgesteld.

UITBREIDING_WOLUWE_SHOPPING

| Simulatiebeeld van de uitbreidingsplannen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni