| Dankzij crowdfunding konden de initiatiefnemers in mei 2018 genoeg geld inzamelen om een oude Grieks restaurant op te smukken. Nu gaan ze aan de slag in de Hoogstraat.

Lesbische bar Mothers & Daughters komt (even) terug

TD
© BRUZZ
17/04/2019

De feministische en lesbische bar Mothers & Daughters, de enige van zijn soort in Brussel, opent in mei opnieuw de deuren. Deze keer opent de pop-upbar in de Hoogstraat, in de Marollen.

Het is nog even wachten, maar op 3 mei opent Mothers & Daughters opnieuw. Na het succes van de vorige pop-upbar, op de Baksteenkaai bij Sint-Katelijne, opent het feministische collectief achter de bar een nieuwe tijdelijke bar in de Hoogstraat. Het team achter de bar telt intussen al 11 leden, die met vrouw en macht werken om de bar op tijd open te krijgen.

Safe space

De bar is stevig geschoeid op feministische leest. Het is een bar voor vrouwen, gebouwd door vrouwen en gerund door vrouwen. "We ontwikkelden een sterk en scherp protocol, maar tegelijkertijd was de bar heel open en vrij. Zo vragen we op drukke momenten aan mannen om ruimte te maken. Het was ook een echt ‘safe space’ waar iedereen totaal zichzelf kon zijn. En ook een plek waar heel veel scenes elkaar ontmoetten," zegt een van de initatiefneemsters, Jessica Gysel. Zij is onder andere editor van het magazine Girls Like Brussels en programmamaker bij Girls Heart Brussels.

Het team van enthousiaste vrouwen, onder hen Gysel, riep op de Facebookpagina op om te komen helpen met de verbouwingen. "Wil je ons in het weekend van 20 en 21 april komen helpen, kom dan langs," klinkt het. "Je hebt geen ervaring nodig, maar als je gereedschap hebt, breng dat gerust mee."

Pingpongtafel

De oproep was meteen een schot in de roos. "Nu zoeken we vooral nog een vrouw met een bestelwagen, die onze pingpongtafel van Antwerpen naar Brussel kan vervoeren," klinkt het nog.

De bar opent op 3 mei en gaat dicht eind juni. Op een permanente lesbische bar is het dus nog steeds wachten.

> Mothers & Daughters
vanaf 3 mei
Hoogstraat 381
1000 Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , Samenleving , Mothers & Daughters , Pride , lesbische bar , queerness , feminisme

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni