Zowel de grote instellingen Bozar, de Munt en Botanique als de kleinere en minder bekende cultuurhuizen Pink Screens, Le Brass of Jeunesse et Arts Plastiques tekenen present om het publiek warm te maken voor het culturele gebeuren in de hoofdstad.

Ontdek nieuw cultuurseizoen op Culture Market

© Belga
29/08/2018

De Brusselse culturele instellingen stellen op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september in de Sint-Gorikshallen op de Culture Market hun artistieke creaties van het nieuwe seizoen voor aan het publiek. Een veertigtal exposanten komt er zijn culturele activiteiten in de verf zetten aan de vooravond van het nieuwe cultuurseizoen.

Zowat elke culturele speler uit Brussel is aanwezig op de Culture Market. Zowel de grote instellingen Bozar, de Munt en Botanique als de kleinere en minder bekende cultuurhuizen Pink Screens, Le Brass of Jeunesse et Arts Plastiques tekenen present om het publiek warm te maken voor het culturele gebeuren in de hoofdstad.

"Dit initiatief wil de gehele sector van de culturele creatie in Brussel een ruimte bieden waarin die zichzelf vertegenwoordigt in al zijn diversiteit. Dit alles op één voorwaarde: nooit te vervallen in academisme of elitarisme, maar wel met de vastberaden wil om het grote publiek in al zijn verscheidenheid te raken", klinkt het bij de organisatie.

Op vrijdag vindt er een concert plaats dat enkel op uitnodiging bij te wonen is. Het zijn wel de deelnemers van de Culture Market zelf die kiezen wie ze uitnodigen. Het grote publiek is welkom op zaterdag en dan volgen de artistieke creaties elkaar de hele dag op in de Sint-Gorikshallen. In de avond trekken ze naar buiten en hebben de bars rondom de hallen enkele culturele spelers op het programma staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals, Cultuurnieuws, Sint-Gorikshallen, Culture Market

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni