AfricaMuseum trekt sinds heropening vier keer zoveel bezoekers

© Belga
22/06/2019

Het AfricaMuseum in Tervuren heeft sinds de heropening op 8 december vorig jaar al 240.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dit komt neer op 9.000 bezoekers per week, of bijna vier keer zoveel als voor de renovatie. "Dit cijfer overtreft ruimschoots de verwachtingen", aldus het AfricaMuseum.

Het AfricaMuseum, dat in 1910 opende, heropende eind vorig jaar na een grondige renovatie door de Regie der Gebouwen die vijf jaar aansleepte en 66,5 miljoen euro kostte. In het museumgebouw is enkel nog de collectie ondergebracht waardoor er nu 11.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte is in plaats van 6.000 vierkante meter voorheen. Faciliteiten zoals de toegang, museumshop en cafetaria werden gehuisvest in een nieuw paviljoen dat via een ondergrondse gang toegang geeft tot het museum.

Op de Publica Awards, de prijzen voor de beste overheidsprojecten, werd dit ambitieus restauratieproject donderdag bekroond met de hoofdprijs in de categorie Heritage & Architecture. De prijs werd gedeeld met de beeldsmederij De Maan in Mechelen. In dezelfde categorie werd ook de publieksprijs in de wacht gesleept. De Regie der Gebouwen was ook met het nieuwe trainingscentrum voor de federale politie in Jumet genomineerd in de categorie Security & Safety, maar kon die nominatie niet verzilveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: culture , AfricaMuseum , renovatie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni