Brusselse testcentra vanaf dit weekend vaker open

Alain Maron (Ecolo) Brussels minister, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie Alain Maron (Ecolo) Brussels minister, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie
© Ecolo
| Alain Maron (Ecolo) Brussels minister, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie.
© Ecolo
| Alain Maron (Ecolo) Brussels minister, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie.

De openingsuren van de bestaande testcentra worden vanaf zaterdag uitgebreid. De capaciteit van de labo's om zich te laten testen op het coronavirus, wordt daarmee 69 procent groter dan vandaag. Dat kondigt minister Alain Maron (Ecolo) vrijdagochtend aan.

De minister verwijst naar de huidige druk op de testcentra, onder meer door een groep vakantiegangers die voor of na hun reis een negatieve PCR-test nodig hebben. Daarom wil hij de openingsuren van de bestaande centra nu laten uitbreiden, zodat er genoeg plaats is voor wie dringend een test voor medische redenen nodig heeft. Momenteel zijn alle centra in het Brussels gewest samen opgeteld 255 uur open per week. Dat wil de minister optrekken naar 430 uur.

"Dat is een toename van 69 procent", klinkt het. "Deze toename zal vanaf deze vrijdag om 14 uur al van kracht zijn in het Sint-Pieterziekenhuis en vanaf dit weekend in de labo's van Synlab." Met andere labo's lopen er nog gesprekken.

De GGC heeft intussen een aangepaste lijst gepubliceerd van de testcentra voor mensen met symptomen. Zij kunnen terecht in het Ste-Anne/St-Remiziekenhuis in Anderlecht, in twee sites van het Brugmannziekenhuis, in de Kliniek Sint-Jan en in het Sint-Pieterziekenhuis. Vanaf volgende week komt het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc daar ook nog bij.

Voor mensen zonder symptomen of voor wie op reis wil vertrekken, is er een andere lijst met private labo's of aparte testcentra voorzien. Beide lijsten zullen worden gepubliceerd op de website van coronavirus.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?