Lange rijen aan testcentrum Pacheco, symptomatisch en asymptomatisch amper gescheiden

KVDP
© BRUZZ
31/12/2021

Wie dezer dagen een afspraak boekt voor een PCR-test in testcentrum Pacheco brengt best een rugzak vol geduld mee. Ondanks het boekingssysteem met tijdsloten is het er soms tot bijna een uur aanschuiven. Bovendien worden de rijen asymptomatische mensen amper gescheiden van mensen met symptomen.

Vrijdagnamiddag staan mensen tot wel honderd meter verder aan te schuiven voor het test- en vaccinatiecentrum Pacheco. “Ik sta hier al een halfuur aan te schuiven”, zegt een vrouw vooraan in de rij. “We hebben nochtans allemaal een afspraak geboekt, maar de tijdsloten kloppen volgens mij niet.”

“Er werd me verteld dat het vanaf hier nog drie kwartier aanschuiven is, maar daar moet ik precies niet al teveel van geloven”, vertelt een vrouw honderd meter verder aan het einde van de rij. Eind vorige maand stonden er ook lange rijen aan test- en vaccinatiecentrum Pacheco, toen voor de boosterprik, maar wie hier in de rij staat, komt voor de laatste PCR-tests van het jaar.

whatsapp_image_2021-12-31_at_17.27.55.jpeg

Wie aanschuift voor een PCR-test, moet geduld hebben.

Symptomatische en asymptomatische mensen staan door elkaar in de rij en worden pas voor de deur gescheiden in twee rijen, met tussenin ongeveer een anderhalve meter. Wie net getest of gevaccineerd is en het centrum verlaat, moet zich tussen die twee rijen wringen. De ingang is ook de uitgang.

whatsapp_image_2021-12-31_at_17.27.56_1.jpeg

Voor de ingang moeten symptomatische mensen links staan, asymptomatische mensen rechts. Wie net getest of gevaccineerd is, moet tussen de twee rijen door naar buiten.

Binnen loopt de scheiding tussen symptomatische en asymptomatische mensen verder, maar meer ruimte is er niet. Anderhalve meter afstand houden is moeilijk, omdat er meer mensen naar binnen worden gelaten dan er plaats is.

Net nu de meer besmettelijke omikronvariant aan een opmars bezig is – in januari dreigt omikron de Brusselse testcentra te overstelpen - lijkt het niet of amper scheiden van de verschillende mensenstromen in test- en vaccinatiecentra onverstandig. Onze redactie ontvangt daarover ook berichten van verontruste lezers.

Of de situatie gelijkaardig is in de andere testcentra is onduidelijk. Bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), die instaat voor de werking van de test- en vaccinatiecentra, was niemand bereikbaar voor commentaar.

collage_1.jpg

Binnen loopt de scheiding tussen symptomatisch en asymptomatisch door, maar veel ruimte is er niet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni