Clerfayt werkt aan steun voor dienstenchequebedrijven

© Ivan Put

De Brusselse regering werkt aan een forfaitaire premie voor dienstenchequebedrijven en aan een steun voor de huishoudhelpers die tijdelijk werkloos zijn als gevolg van de coronacrisis. Dat kondigde minister van Werk Bernard Clerfayt woensdag aan tijdens de videoconferentie van verschillende commissies van het Brussels Parlement.

Minister Clerfayt herinnerde eraan dat de geldigheidsduur van de dienstencheques met drie maanden verlengd wordt. Daarnaast werkt hij nog aan een aantal maatregelen die in de komende dagen aan de regering zullen worden voorgelegd. Dat betekent dat de dienstenchequebedrijven een eenmalige premie van 4.000 euro krijgen.

De regering wil ook het loonverlies voor de huishoudhelpers die op tijdelijke werkloos vallen deels opvangen. Dan kan gebeuren door een speciale premie.

Clerfayt gaat de regering ook voorstellen dat de maandelijkse gewestelijk bijdrage van 14,60 euro aan de dienstenchequebedrijven. Daar is echter overleg met de andere gewesten en de federale overheid nodig. Hij wil ook bij de federale regering polsen of de dienstenchequebedrijven vrijgesteld kunnen worden van de sociale bijdragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?