Leerling op zebrapad aangereden in Koekelberg

© BRUZZ
| Het jonge slachtoffer werd weggebracht per ambulance
Updated: 22-06-2021 - 10:58

Een leerling van de Unescoschool in de gemeente Koekelberg is maandagnamiddag aangereden door een autobestuurder toen hij de straat overstak via het zebrapad. De val oogde spectaculair maar bleef zonder zware gevolgen. De jongen kwam dinsdag gewoon weer met de fiets naar school.

Het ongeval gebeurde vlak voor de schoolpoort. De jongen - een leerling van het eerste middelbaar - stak via het zebrapad de Kasteellaan over richting de Basiliek van Koekelberg, maar werd er gegrepen door een wagen die uit de Josse Goffinlaan kwam. Het slachtoffer werd uit veiligheidsoverwegingen met de ziekenwagen naar het UZ Brussel in Jette gebracht.

"De jongen kwam op de motorkap terecht", zegt schooldirecteur Pieter Buggenhout. "Daardoor oogde het ongeval spectaculair, maar de gevolgen zijn heel beperkt. De jongen kwam vandaag gewoon weer met de fiets naar school. Fris en monter."

Dat het om een zwart verkeerspunt gaat, wil directeur Pieter Buggenhout trouwens nuanceren. "De mevrouw die de jongen heeft aangereden had beter moeten kijken, maar door het natte wegdek is zij beginnen slippen - tegen de jongen op zijn fiets."

Het oudercomité liet nochtans weten dat ze al langer vragende partij zijn om het kruispunt opnieuw in te richten. Concreet vroegen ze dat wagens en voetgangers niet meer tegelijk de doorsteek konden maken. Daarnaast willen ze een aparte oversteekplaats voor fietsers. "Hopelijk luisteren minister Elke Van den Brandt en Brussel Mobiliteit nu wel en is dit de laatste leerling die in het ziekenhuis belandt", zegt een ouder.

In volle ontwikkeling

Maar de school is wel degelijk in gesprek met de gemeente Koekelberg en het Gewest over de optimalisatie van dat stukje Kasteellaan. "Alleen is er vertraging in dat dossier door corona", zegt directeur Pieter Buggenhout.

"Concreet is de Kleine Berchemstraat vorige week een eenrichtingsstraat geworden, gebeurt het zelfde volgende week met de Ganshorenstraat, en zijn de verkeerslichten op de Kasteellaan al eens aangepast zodat het langer groen blijft voor de voetgangers", klinkt het op het kabinet van bevoegd minister Elke Van den Brandt (Groen).

"Daarenboven is het nu enkel nog wachten op de zegen van de gemeente Koekelberg om van dat stukje Kasteellaan een permanente schoolstraat te maken", aldus het kabinet.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?