Parkings Zoniënwoud gesloten aan Vlaamse kant, maar niet in Brussel

© PhotoNews
| Oudergem Rood Klooster wandeling wandelaars

De parkings aan het Rood Klooster in Oudergem en aan de Hippodroom in Watermaal-Bosvoorde blijven dit weekend open voor het publiek. Nochtans zijn alle parkings in het Vlaamse deel van het Zoniënwoud wel afgesloten. Het woud heeft geen extra richtlijnen gekregen van de Brusselse regering. "De lokale politiezones zullen wel controleren of wandelaars er moeten zijn."

In Groenendaal, Hoeilaart en Tervuren zullen automobilisten het komende paasweekend niet kunnen parkeren om in het Zoniënwoud te gaan wandelen. De parkings aan de Vlaamse invalswegen tot het woud zijn afgesloten voor het publiek. Aan Brusselse zijde is er nog geen beslissing genomen door de regering, dus blijven de parkeerplaatsen vooralsnog open.

“De federale overheid vraagt om in de eigen buurt te gaan wandelen, dus het is niet de bedoeling dat mensen uit andere steden met de wagen naar het woud komen”, zegt verantwoordelijke Stéphane Vanwijnsberghe van het Zoniënwoud. “De parkings in Brussel zijn nog niet gesloten, maar de lokale politiezones van Oudergem, Bosvoorde en Ukkel zullen wel controleren of de wandelaars daar mogen zijn.”

Vanwijnsberghe zegt ook dat de boswachters er extra op zullen toezien dat de mensen zich aan de regels van social distancing houden. “We hebben de voorbije weekends veel meer wandelaars gezien dan normaal, onder wie ook mensen die het woud niet kennen. We vragen daarom uitdrukkelijk om alle honden aan de leiband te houden en niet van de paden af te wijken. We erkennen zeker de noodzaak om buiten te komen, maar dan wel met respect voor het woud”, zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?