Camerabewaking in Brussel
© PhotoNews | Camerabewaking in Brussel.

Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene breidt cameranetwerk stevig uit

© Belga
14/06/2022

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene is van plan haar cameranetwerk de komende maanden met bijna een kwart uit te breiden. Dat blijkt uit cijfers die Brussels burgemeester Philippe Close maandagavond bekend maakte op de gemeenteraad van de stad Brussel

MR-gemeenteraadslid David Weytsman stelde zich op de gemeenteraad de vraag hoe het staat met de kwaliteit, de doeltreffendheid en de installatie van het videobewakingsnetwerk van de stad Brussel en bij uitbreiding de politiezone. Hij wilde graag weten of er snel meer camera's bijkomen.

De politie kan op het grondgebied van de stad Brussel en de gemeente Elsene momenteel beroep doen op een eigen netwerk van 370 camera's wanneer het beelden wil bekijken. Dat aantal wordt stevig uitgebreid laat burgemeester Close weten.

Momenteel zijn er 106 nieuwe camera's die geplaatst worden. Van die 106 worden er 88 geïnstalleerd op het grondgebied van de stad Brussel. Tegen het einde van het jaar willen we 62 nieuwe camera's geïnstalleerd hebben", verklaart de Brusselse burgervader.

De nieuwe camera's worden gespreid over de hoofdstad, maar in bepaalde 'ruwere buurten' als de Stalingradwijk zal de uitbreiding meer voelbaar zijn en krijgt de politie extra ogen in de straat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie