© Photo News | David Sassoli, de Italiaanse voorzitter van het Europees Parlement.

Voorzitter van Europees Parlement werkt vanuit Brusselse woonst

© Belga - BRUZZ
10/03/2020
Updated: 10/03/2020 18.09u

Vanwege het coronavirus werkt de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, thuis. De Italiaan is vorige week in eigen land geweest en blijft nu uit voorzorg twee weken in zijn Brusselse uitvalsbasis. Hij volgt daarmee de voorzorgsmaatregelen die voor het Europees Parlement zijn uitgevaardigd.

Italië is sterk getroffen door het coronavirus en de Italiaanse regering heeft de lockdown-maatregelen uitgebreid naar het hele land. "Covid-19 dwingt de de Italiaanse Europarlementsleden tot verantwoordelijkheid en voorzichtigheid", zegt Sassoli. "Het Parlement draait intussen op een andere manier gewoon voort. Geen virus kan de democratie stoppen."

Vanwege het coronavirus werd de plenaire vergadering van het Europees Parlement verplaatst van Straatsburg naar Brussel en drastisch ingekort. Alle niet strikt wetgevende activiteiten de komende drie weken zijn uit voorzorg voor het coronavirus opgeschort.

Ook in april zal de volgende plenaire zitting van het Europees Parlement niet in Straatsburg, maar in Brussel plaatsvinden en ingekort worden tot twee dagen.

Het Europees Parlement moet volgens het Europese verdrag twaalf keer per jaar een plenaire vergadering in Straatsburg houden. Daar vinden de grote debatten en eindstemmingen over wetgeving plaats. Maar vanwege het coronavirus zullen de sessies in april in Brussel plaatsvinden en ingekort worden.

Ook het Huis van de Europese Geschiedenis, gevestigd in de Belliardstraat, laat dinsdag weten tot nader order de deuren te sluiten voor het publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Europees Parlement, David Sassoli, House of European History

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie