Directeur Bozar: 'Goed evenwicht in sociaal akkoord'

"Mensen werken heel graag en het aantal activiteiten is terug onder controle." Dat heeft algemeen directeur van Bozar Paul Dujardin in A La Carte gezegd, een maand voor het einde van zijn mandaat als algemeen directeur van Bozar.

Het personeel van Bozar keurde in mei dit jaar een motie van wantrouwen goed tegen Bozar-directeur Paul Dujardin. Hij was vandaag de gast in A La Carte. Volgens Dujardin is de malaise, onder meer door de hoge werkdruk, achter de rug.

"Mensen werken heel graag in Bozar en het aantal activiteiten is onder controle", zei Dujardin tijdens A La Carte. "We hebben met het sociaal akkoord geprobeerd om een evenwicht te vinden tussen wat Bozar binnen zijn missie moet doen, en binnen die missie tussen het klassieke erfgoedprogramma en wat Bozar in deze complexe, kosmopolitische stad moet zijn."

"Er waren misschien te veel activiteiten, maar sinds de zomer van 2019 hebben we terug een goed evenwicht gevonden", aldus Dujardin nog. Dat Bozar zoveel doet, vindt de algemeen directeur "ethisch verantwoord, omdat Bozar zoveel geld krijgt van de overheid." Bozar telde afgelopen jaar 720 partners.

Opvolger Dujardin?

Dujardin is nog algemeen directeur tot en met 31 december. Daarna is het mogelijk de beurt aan iemand anders. Paul Dujardin, die al achttien jaar aan het hoofd van de kunstinstelling staat, wil zichzelf opvolgen, maar twee andere kandidaten dingen mee naar de functie. Uiteindelijk zal voogdijminister Sophie Wilmès de knoop moeten doorhakken.

"Hopelijk neemt zij een goede beslissing voor de continuïteit", zei Dujardin daarover.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?