— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Smet: ‘Ik begrijp deze uitslag niet'

Bekijk ook de afspeellijst: Brussel Kiest: zondag 26 mei

Pascal Smet, Brussels minister en lijsttrekker voor one.brussels, reageert ontgoocheld op de teleurstellende resultaten van zijn lijst voor de verkiezingen. “We denken dat het onverdiend is, maar de kiezer heeft gesproken.” Smet feliciteerde opvallend genoeg wel de groenen voor hun overwinning.

Smet sprak zonet de militanten van one.brussels toe. “We hebben de afgelopen maanden een ontzettend goede campagne gevoerd, en we hebben de laatste jaren ook bijzonder goed gewerkt in Brussel. We zijn erin geslaagd om de mentaliteit te veranderen en we voelden een positieve vibe. Jammer genoeg heeft dat zich niet vertaald in de stemmen die we gedacht hadden te kunnen halen.”

'We begrijpen het niet'

Hoewel er nog stemmen moeten geteld worden in gemeenten waar one.brussels op een beter resultaat mag hopen, erkent Smet dat de verhoopte overwinning is uitgebleven. “We begrijpen het niet, vertegenwoordigers van andere partijen met wie ik sprak begrijpen het ook niet, maar de uitslag is wat ze is. Alle partijen in de meerderheid krijgen een klap. Ik denk dat het onverdiend is, maar de kiezer heeft gesproken.”

Afsluiten deed Smet met felicitaties aan Groen: “We hebben veel gemeen met onze groene vrienden, we delen dezelfde visie over de stad.”

Bekijk hier de toespraak van Pascal Smet. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?