Wie is verantwoordelijk voor de nieuwe gigantische muurschilderingen aan de Vlaamsepoort en in de Brigittinnenstraat? En hoe heeft de artiest ze ongemerkt kunnen aanbrengen op de gevels? Het zijn vragen die heel veel Brusselaars zich stellen. Toon Hendrikx trok met een graffiti-artiest door Brussel op zoek naar antwoorden.

De Brusselse graffiti-artiest Jaune kijkt vol bewondering naar de muurschildering op het flatgebouw in de Brigitinnenstraat. Hij heeft wel een idee hoe de artiest te werk is gegaan: al hangend, van bovenaf.

Jaune heeft wel een idee van wie het gedaan zou kunnen hebben, maar een naam wil hij niet kwijt. Hij is er wél zeker van dat de penismuur, de anusmuur, de onthoofdingsmuur en dit lynchfresco het werk zijn van dezelfde, ervaren kunstenaar. "je hebt een goede techniek nodig om je zo in de diepte te storten en een werk te maken van zulke proporties."

De jonge graffiti-artiest heeft zelf ook al grote muurschilderingen gemaakt. Volgens hem is het perfect mogelijk om onopgemerkt te werk te gaan, omdat schilderen ook stil en voorzichtig kan. In ieder geval, de muurschildering op het Brigitinnengebouw is niet het eerste fresco in Brussel. Maar, zegt Jaune, zeker ook niet het laatste.

Muurschilderingen in Brussel

Op veel Brusselse muren prijken vaak controversiële, bijzondere, spraakmakende muurschilderingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Muurschilderingen in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie