Drie jaar Capital: 'We bereiken elf duizend jongeren, maar het kan nog beter'

Bram Van de Velde
28/11/2023

Capital vzw, de jongerenorganisatie aan metrohalte Ijzer, viert haar derde verjaardag. Jongeren kunnen er terecht om te studeren, voor loopbaanbegeleiding of zelfs om te boxen. "Dit is onze baby, de baby van een heel team en van duizenden Brusselse jongeren," vertelt de trotse oprichter.

Capital vzw opende de deuren in volle coronacrisis, net toen we elkaar niet mochten ontmoeten. Oprichter Hassan Al Hilou: "Wie mij kent, weet dat ik al langer bezig ben met ondernemen. Ik merkte tijdens covid dat veel deuren gesloten bleven, vooral voor de Brusselse jongeren. En dat net in een periode waarin jongeren het meeste ondersteuning nodig hadden."

In drie jaar tijd ontving Capital meer dan elfduizend jongeren tussen de 16 en de 25 jaar. "Ik had nooit verwacht dat we zo snel zouden groeien. Onze jongeren maken gebruik van onze safe space, de veilige haven waar ze zich kunnen ontwikkelen. Er is echt een gebrek aan ruimte in Brussel waar dat kan," benadrukt Al Hillou. Jongeren profiteren ook van de programma’s van Capital zelf, vertelt hij, "of komen naar activiteiten van een van onze 95 partnerorganisaties."

Wat brengt de toekomst? "Capital moet in de toekomst een organisatie worden waarvan elke Brusselse jongere zegt: als ik aan mezelf wil werken of als we in groep willen groeien, dan moeten we naar Capital. Daarvoor moet enerzijds ons bereik groter worden en anderzijds moeten we met nog meer organisaties samenwerken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie