Leefmilieu Brussel: 'Koop paddenstoelen gewoon in de winkel'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 22 oktober 2019
Updated: 23-10-2019 - 15:59

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Vlaanderen is het verboden om paddenstoelen te plukken, maar toch zijn er wandelaars in het Zoniënwoud die de paddenstoelen langs de weg plukken. Volgens Bram Aertsen van Leefmilieu Brussel zorgen de wandelaars zo voor een ernstige verstoring van de biotoop. Daarom doet Leefmilieu Brussel nu een oproep om geen paddenstoelen meer te plukken.

Bram Aertsen waarschuwt dat de paddenstoelenpluk voor een verstoring zorgt in het bos. Wandelaars vertrappelen bij het verlaten van het pad kleine planten en verstoren de rust van de dieren. Daarbij ontnemen de wandelaars ook voedsel van de echte bewoners van het bos, zijnde insecten en kleine zoogdieren.

Volgens Aertsen verpest je ook de natuurbeleving van de andere wandelaars: "Sterven wij van de honger? Is het broodnodig voor ons? Nee, wij kunnen simpelweg naar de winkel gaan voor lekkere paddenstoelen," besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?