Aan de metrohalte Houba-Brugmann in Laken staat sinds deze ochtend een vierde sorteerautomaat voor blikjes. Elk gerecycleerd item geeft recht op een ticket ter waarde van vijf eurocent.

Met de tegoedbonnen kan je terecht bij partnerorganisaties die drager zijn van het Good Food-label. Dat zijn zowel restaurants als kantines die duurzaam tewerk gaan.

De automaat in Laken is voorlopig de laatste van vier, omdat het een proefproject betreft. Het plaatsen en beheren gebeurt in samenwerking tussen afvalverwerkingsbedrijf Fost Plus, Net Brussel en Leefmilieu Brussel.

Vanaf oktober volgt een evaluatie, die moet bepalen of er nog meer automaten verspreid zullen worden in het Gewest. In het regeerakkoord voor de periode 2019-2024 staat wel te lezen dat de Brusselse regering een systeem van statiegeld zal invoeren, al is het momenteel nog afwachten hoe dat er in de praktijk zal uitzien.

De andere automaten bevinden zich op het Muntplein, aan de ULB in Elsene en op de Alma site van de UCL in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Laken , Milieu , statiegeld , sorteerautomaat , proefproject

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni