Céline Fremault, Brussels Minister voor Leefmilieu (CDH.)

Zestien kantines krijgen Good Food-label

TDN
© BRUZZ
29/03/2019

Zestien kantines van bedrijven, scholen, crèches, rusthuizen en andere openbare instellingen in Brussel hebben het Good Food-label gekregen. Minister van Levenskwaliteit Céline Fremault (CDH) beloont de refters omdat ze duurzame ingrediënten gebruiken.

Het Good Food-label is een van de belangrijkste maatregelen uit de Good Food-strategie, die de kantines helpt hun aanbod van duurzame menu’s uit te breiden, hun inspanningen onder de aandacht brengt en hen pusht om nog verder te gaan.

Vorkjes

Het label heeft drie niveaus, gaande van een tot drie vorkjes. Aan hoe meer criteria een kantine beantwoordt, hoe hoger de score. Bij de nieuwe lichting Good Food-kantines kreeg enkel de Ukkelse Crèche Val Fleuri drie vorkjes.

De Elia-kantines in Vilvoorde en Empereur, de resto's van de facilitair bedrijven van Hermann Teirlinck en Conscience, Wolufacilities, RIZIV en de Europese Raad krijgen twee vorkjes. Hetzelfde geldt voor de Franstalige scholen Vervloesem, Parc Malou, Princesse Paola en de Franstalige kinderdagverblijven Saint-Job en Les hirondelles.

Het facilitair bedrijf Ellips, de Résidence 3 Tilleuls van het OCMW van Sint-Gillis en Belfius moeten het stellen met één vorkje. De zestien kantines kregen het label woensdag al.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Céline Fremault , Good Food

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni