Luister-tip

Cameraman 'Onze Natuur' leerde stiel in Brussel

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 25 oktober 2022

In 'Onze Natuur', de natuurdocumentaire die momenteel in de zalen loopt, komen ook de Brusselse stadsvossen en halsbandparkieten uitvoerig in beeld. Pim Niesten, de cameraman en bezieler van het project, leerde de stiel in Campus Narafi, Brussel.

Pim Niesten, die naast film aan campus Narafi ook biologie studeerde aan de KU Leuven, vertelt dat hij vaak naar exotische bestemmingen moet om de natuur in beeld te brengen, maar dat het al lang een droom was om ook de Belgische en Brusselse natuur in kaart te brengen. "Voor mooie natuur moet je eigenlijk niet zo ver gaan", zegt hij, "onze Belgische natuur is zeker ook de moeite waard".

De film 'Onze Natuur' is een productie van Hotel Hungaria en zet, opvallend genoeg, ook de natuur in steden in de verf, zoals in Brussel en Antwerpen. Daarbij werden de Brusselse stadsvossen, eekhoorns en blauwe reigers in beeld gebracht.

"Wat me het meeste bijblijft, is het filmen van de halsbandparkieten. Dat zijn exoten die hier eigenlijk niet thuishoren, maar toch vindbaar zijn in het Elisabethpark, in Koekelberg. Om die beestjes te kunnen filmen op ooghoogte ben ik langsgegaan bij een aangrenzend woonzorgcentrum, waar ik mijn camera heb opgesteld in één van de kamers van een bewoner. Ik zag hun ogen blinken wanneer ze de dieren op mijn monitor konden observeren", vertelt Niesten aan BRUZZ.

Beestig Brussel

Elke week schrijft BRUZZ over een dier in de stad. Wat typeert het en waarom laat het nu van zich horen.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?