Boekhandel Grafik in Schaarbeek staat in internationale toplijst: 'Blij verrast'

04/07/2023

De Spaanse graficus Gema Navarro maakte een lijst met haar favoriete cultuurboekwinkels in Europa en Noord-Amerika. Ze ging specifiek op zoek naar winkels die handelen in kunst- en designboeken, maar bijvoorbeeld ook illustraties en prints verkopen. Boekhandel Grafik beantwoordt volledig aan die criteria en is dan ook opgenomen in de lijst.

Die lijst, uitgebracht onder de titel 'The Bookshop Guide: Independent Publishing Culture Bookshops', is een boek met een compilatie van de tweehonderd beste cultuurboekhandels.

Leticia Sere, uitbaatster van Grafik, hoopt nu nog meer buitenlandse klanten te kunnen ontvangen, vertelt ze aan BRUZZ: "Via Instagram bereiken we al een vrij internationaal publiek. Deze week nog had ik toeristen uit Praag en Lissabon over de vloer, die speciaal naar Schaarbeek kwamen voor een bezoekje aan de winkel, maar deze boekengids is nog steeds een fijne erkenning."

"Het is natuurlijk een subjectieve selectie van boekwinkels, maar we staan wel naast grote namen zoals Printed Matter in New York, Motto in Berlijn en La Regulière in Parijs," aldus Sere.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni