Citydev: 'Dit is de kroon op 30 jaar Molenbeekse stadsontwikkeling'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 5 juni 2018

Citydev heeft dinsdag zijn laatste grote woonproject gepresenteerd in de wijk aan Graaf Van Vlaanderen: het Vandermaelengebouw. De stadsontwikkelaar is trots op de 31 passiefwoningen. In de jaren negentig werd de buurt met de grond gelijk gemaakt door de komst van de metro, dertig jaar en tientallen woonprojecten later klopt Citydev zich op de borst: “We hebben de wijk nieuw leven ingeblazen, en dit is de kers op de taart.”

Citydev, vroeger de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij Brussel (Gomb), speelde vanaf het begin van de jaren 1990 een belangrijke rol bij de herontwikkeling van het gehavende metrotracé in Molenbeek.

Bij die eerste projecten was het emblematische hoekgebouw bij het begin van de Gentsesteenweg. Het nu ingehuldigde project Vandermaelen is het zeventiende project in de buurt.

Deze inhuldiging is een symbolisch moment want dit is het sluitstuk van 30 jaar vastgoedoperaties in de wijk Linkeroever", aldus Benjamin Cadranel, administrateur-generaal bij Citydev.

In totaal bouwde Citydev sinds de jaren 1990 bijna 350 woningen in de wijk. Daarnaast kwamen er ook verschillende winkelruimten, kantoren, ateliers en een bedrijvencentrum bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?