Collibra: van VUB-startup tot miljardenbedrijf

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 5 maart 2019

"Ik heb nog maar 1 goed idee gehad in mijn leven", zei Felix van de Maele nog niet zo lang geleden. Maar dat bleek een wel heel goed idee te zijn, want z'n bedrijf Collibra is de eerste Belgische Techstartup die meer dan een miljard waard is. Een zogenoemde 'unicorn'.

Van De Maele richtte Collibra tien jaar geleden op als student aan de VUB, nu heeft het bedrijf zo'n 400 werknemers en vestigingen in onder meer Parijs, New York en Australië. "We maken data zichtbaar", klinkt het.

De stichter was dinsdagavond bij BRUZZ te gast in de studio. Daar zei hij onder meer dat het Brussels Gewest tien jaar geleden de enige was die als investeringsmaatschappij geloofde in het bedrijf. En dat zijn werk te vergelijken is met dat van een bibliothecaris. Bekijk hier het fragment.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?