Review
Score: 3 op 5

She said in de bioscoop: 'Sterke reconstructie Weinsteinschandaal en start MeToo-beweging'

Gerd Hendrickx
24/11/2022

Kiezen is verliezen, zeker in een topfilmweek als deze. Daarom recenseert BRUZZ-filmfanaat Gerd deze keer twee nieuwe releases. Na Bones and all volgt nu de journalistieke thriller She said.

De film She said blikt terug op het onderzoek van de journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey van The New York Times die in 2017 het grootschalige misbruik van filmproducer Harvey Weinstein aan het licht brachten. Hun krantenartikels, later gebundeld in een boek, leidden uiteindelijk tot het ontstaan van de mondiale MeToo-beweging.

Regisseur Maria Schrader (Unorthodox) volgt trouw het boek, wat hier en daar voor herhaling zorgt. Maar ondanks de bekende afloop is de film best spannend en ontroerend.

Zoe Kazan en Carrey Mulligan geven uitstekend gestalte aan de twee verbeten onderzoeksjournalisten. Met hun vertolking treden ze in de voetsporen van Dustin Hoffman en Robert Redford uit All the president’s men, die klassieker uit de jaren zeventig over het Watergateschandaal.

She said is cinematografisch een beetje braaf, maar heel relevant als reconstructie van een recent schandaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag met gevolgen tot ver buiten Hollywood.

Vanaf 23 november in de bioscoop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni