Anderlecht maakt zich op voor rumoerige gemeenteraad: protest op Raadsplein

© BRUZZ
30/03/2023

Donderdag waren een honderdtal personen van buurtcomités en actiegroepen aanwezig op het Raadsplein voor de start van de gemeenteraad van Anderlecht. Ze protesteerden er tegen allerlei projecten van de gemeente, waaronder een nieuwbouwproject, zwemvijvers en een circulatieplan, die op de agenda stonden. BRUZZ-journalist Kevin Van den Panhuyzen ging ter plaatse.

De buurt- en actiecomités hebben zich verenigd in het ‘Front Commun à Anderlecht contre la gentrification’.

De actievoerders protesteerden tegen het circulatieplan in de Moortebeekwijk, tegen nieuwbouwproject aan het Biestebroekdok en tegen de plannen van het Brussels gewest voor zwemvijvers in Neerpede.

Ook de voorgestelde verkeerswijzigingen in de tuinwijk komen aan bod. Die zouden de inwoners van de Peterboswijk uitsluiten, vinden tegenstanders.

Het protest verliep rustig, stelde onze BRUZZ-reporter ter plaatse vast. Uiteindelijk mochten niet meer dan vijftig mensen de gemeenteraad bijwonen. De overgebleven actievoerders probeerden nog tevergeefs binnen te geraken.

Zowel in Anderlecht, Molenbeek als Schaarbeek verlopen de gemeenteraden daarentegen alsmaar rumoeriger. Burgerinterpellaties en luidruchtig protest over het mobiliteitsbeleid maken een rustig verloop van de gemeenteraad soms zeer moeilijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni