Datingapp ‘Breeze’ lanceert nu ook in Brussel: 'Niet eindeloos chatten, gewoon afspreken'

30/11/2023

Rotterdamse datingapp ‘Breeze’ maakte eerder deze maand zijn intrede in het Brusselse datinglandschap. In tegenstelling tot andere datingapps heeft Breeze geen chatfunctie, maar moedigt het gebruikers aan om meteen een fysieke date in te plannen. "Ik gebruikte de app ook zelf toen ik nog single was", vertelt Breeze CEO Marco van der Woude.

“Singles zijn niet meer gemotiveerd om oppervlakkig en eindeloos online te chatten. Door het overslaan van deze stap verlagen we de drempel om nieuwe mensen te ontmoeten en fijne dates in te plannen”, aldus van der Woude.

“We merken dat het huidige aanbod aan datingapps niet volledig voldoet aan de behoeftes van de gebruiker. Veel singles zijn op zoek naar oprechte dates die, net als zijzelf, openstaan voor een goed gesprek en nieuwe kennismaking en via andere datingapps komt het vaak niet zo ver", meent hij.

Meteen afspreken

Bij andere datingapps moeten gebruikers zelf chatten om een afspraak vast te leggen en gebeurt het dus vaak dat er nooit een date komt. Het algoritme van Breeze bezorgt de gebruiker dagelijks een gelimiteerd aantal profielen om te liken of te laten passeren. Eens de match er is, geven beide partijen meteen hun beschikbaarheid door en wordt de date meteen ingepland zonder rechtstreeks contact tussen de deelnemers.

Beide daters betalen negen euro om de date te bevestigen en ook het eerste drankje in de deelnemende bar alvast te reserveren. Daters worden op voorhand gescreend en geverifieerd, net als de deelnemende bars. Het personeel is zich bewust van de eerste date en krijgt de verantwoordelijkheid om een oogje in het zeil te houden. In Brussel kunnen daters terecht bij Les Pénates Flagay, Maison d’Istrie en Planchette-Wine Bar.

"We zijn nog op zoek naar meer locaties in Brussel zodat er genoeg variatie is voor mensen die af en toe via onze app daten", vertelt van der Woude nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie