Imagine is een genre-overschrijdende muziekwedstrijd voor jongeren tussen 13 en 21 jaar, die georganiseerd wordt door Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles. De wedstrijd wil kansen bieden aan jonge talenten van hier.

Jongeren kunnen zich tot en met 19 maart inschrijven voor de selecties van Imagine Belgium 2023. Daarna selecteert een jury acht finalisten op basis van hun muzikale kwaliteit, originaliteit en podiumprestatie.

"Het is een initiatief om muzikale kansen te bieden aan de Belgische jeugd en hen een podium te geven", zegt Charlotte Moerman van Jeugd en Muziek Brussel.

Op zaterdag 22 april krijgen de finalisten een dag vol workshops en coaching en zondag vindt dan de finale plaats in de Vaartkapoen in Brussel. De winnaar krijgt de kans om in het najaar deel te nemen aan de internationale Imagine finale.

Daarnaast maken de kandidaten ook kans op andere prijzen, zoals extra coaching en een optreden tijdens de internationale finale van Imagine France 2023.

In het verleden wonnen Milo Meskens en Compact Disk Dummies al de competitie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni