— Brussel kiest

Brussels Parlement

Politiek analist Daniel Buyle: 'Ampe zou steun krijgen van partij om minister te worden'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 27 mei 2019

Open VLD-lijsttrekker Els Ampe ambieert een Brusselse ministerpost. "Daar zou ze nationaal ook de steun voor krijgen van haar partij," denkt politiek analyst Daniel Buyle. "Gwendolyn Rutten heeft de voorbije maanden ingezet op de vervrouwelijking van de partij."

Els Ampe trekt een heel duidelijke conclusie uit de historische nederlaag die haar partij in Brussel heeft geleden, zegt politiek analyst Daniel Buyle in ons debatprogramma Brussel Kiest. "Het is de zwakste score van de liberalen in Brussel sinds dertig jaar. Els Ampe zegt duidelijk dat ze daar een les uit wil trekken. Er moet een duidelijk signaal gegeven worden van verjonging en vernieuwing."

Als Open VLD vandaag in de meerderheid zou stappen, zou Ampe wel minister willen worden. Volgens Buyle zou haar partij haar daar ook de kansen voor zou geven.

"Ik denk dat ze daar ook de steun van haar partij voor zou krijgen op nationaal vlak. We hebben al gezien dat Gwendolyn Rutten de laatste maanden veel heeft ingezet op de vervrouwelijking van de partij. Ik denk dat wat dat betreft Els Ampe in de bovenste la ligt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?