Vzw FIX organiseert energiesessies voor eigen werknemers

Arthur Bagage, Lis Vanheule
© BRUZZ
27/10/2022
Updated: 31/10/2022 16.53u

FIX is een werkervaringsproject in de bouwsector, dat Brusselse scholen bouwt en renoveert. De vzw helpt werkzoekenden aan een job in de bouwsector en geeft normaal energietips aan scholen. Nu houden ze ook 'energie-sessies' onder hun werknemers.

Normaal gaan energie-adviseurs van FIX langs bij Nederlandstalige scholen in Brussel om hen aan te moedigen om op hun energieverbruik te letten, maar nu helpen ze ook hun collega's in opleiding.

Barbara Buyssens, trajectbegeleider bij FIX vertelt over de 'energiesessies': "Al onze werknemers kunnen een uurtje uitleg krijgen over energieverbruik. Zij mogen ook hun energiefactuur meebrengen en dan bekijken we samen hoe we die prijs kunnen drukken."

Werknemers reageren voorzichtig enthousiast volgens Buyssens: "In het begin waren werknemers argwanend om hun financiële situatie aan te kaarten, maar uiteindelijk verliep het wel goed. Verschillende werknemers hadden hun eindfactuur al gekregen en zij waren geschrokken door de hoge bedragen, dus zij zagen wel de meerwaarde van die energiesessies."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni