Stad onthult borstvoedingsbank tijdens Week van de Vrouwenrechten

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 7 maart 2022

De Stad Brussel houdt haar jaarlijkse Week van de Vrouwenrechten. Het thema dit jaar is 'moederschap' en alle keuzes, hindernissen en uitdagingen die daarbij komen kijken. De stad onthulde ook een zogeheten borstvoedingsbank om het thema extra in de verf te zetten.

Naar aanleiding van 8 maart, Internationale Vrouwendag, vestigt de Stad Brussel de aandacht op de rol van de vrouw in de samenleving. Met het thema 'moederschap' wil het alle moeders, maar ook vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen of bewust kinderloos blijven, aanspreken.

"Het thema is zeer belangrijk voor me want ik ben zelf moeder van twee kinderen. Ik ben me ervan bewust dat het moeilijk is om moeder te zijn, maar ook om geen moeder te zijn. Ik heb beide situaties meegemaakt, want ik ben pas op mijn 41ste moeder geworden," vertelt Brussels schepen van Gelijke Kansen Lydia Mutyebele (PS).

Borstvoedingsbank

Ter gelegenheid van de Week van de Vrouwenrechten onthulde de stad een nieuwe 'borstvoedingsbank' ontworpen door het 'femtech'-merk Elvie. De bank komt tijdelijk in het administratief centrum te staan en nodigt vrouwen uit om vrij borstvoeding te geven.

Een hele week lang worden er ook activiteiten rond het moederschap georganiseerd. Op 8 maart is er in het Brussels stadhuis de expo-conferentie 'Barrières en vooroordelen rond het moederschap' en in het Sleep Well Youth Hostel is er een debat over het moederschap van vrouwen met een handicap. Daarnaast zijn er nog heel wat filmdebatten, workshops, brunches, conferenties en een theatervoorstelling. Het volledige programma staat op deze website van de stad..

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?