Fietsen bij wielerclub Kring: 'Sommige ritjes gaan echt wel hard'

GC, GR, MV, TRO
© BRUZZ
03/07/2019

Gehan De Koker en Julie Borgers kwamen warmdraaien voor de Tourstart in Sporting Flagey. Ze zijn actief bij de Brusselse wielerclub voor liefhebbers van Kring. "Soms hang je achteraan in de groep, dan is het wel afzien. Maar er zijn ook 'sociale' ritten hoor."

Julie Borgers vond fietsclub Kring op sociale media. Ze was op zoek naar een recreatieve groep om te gaan fietsen. "En nu ben ik elke woensdag de ride leader voor de vrouwenritten," zegt Julie. "Dat wil zeggen dat ik alles in goede banen leid tijdens de race."

Ook Gehan De Koker kwam op een gelijkaardige manier bij Kring terecht. Hij draait nu al een tijdje mee. "Je hoort alle talen in onze groep, iedereen is dan ook welkom."

'Dan is het koers'

"We maken twee keer per week een rit. De ene keer is het rustig, sociaal zeg maar. De andere keer gaat het hard. Dan is het koers."

Gehan rijdt ook op een 'fixed gear-fiets', dat is een fiets zonder versnellingen en zonder remmen. "Het is soms wel een risico in de stad ja," geeft Gehan toe. "Maar na een tijdje rijd je er zo goed mee, dat het eigenlijk vlotter gaat dan met een gewone fiets."

Nachtrit

Woensdagavond organiseert Julie een rit voor vrouwen met profwielrenster Hannah Ludwig. Vrijdagavond en -nacht kan je met de volledige Kring-groep het parcours fietsen van de eerste Tourrit van zaterdag, neem wel voldoende licht mee.

Beluister Sporting Flagey ook via de podcast.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sporting Flagey: de tourstart in Brussel, BRUZZ 24, BRUZZ radio, Brussel, Sport, Sporting Flagey, Brussels Grand Départ, wielrennen, Julie Borgers, gehan de koker, Kring, fietsclub, Tourstart, podcast

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie