Lange Jojo stelt WK-lied voor: 'Het is zeker niet slechter dan in '86'

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 1 juni 2018

De Brusselse zanger 'Lange Jojo' heeft in brouwerij 'En Stoemelings' in Schaarbeek zijn derde WK-lied voorgesteld. Het heet 'Goal, Goal, Goaal' en moet de Rode Duivels naar de wereldtitel begeleiden. Op zijn 82ste sluit hij bovendien niet uit dat er binnen vier jaar opnieuw een lied voor onze nationale voetbalploeg komt.

Vrijdag heeft de 82-jarige Lange Jojo, oftewel Jules Jean Vanobbergen, het nummer 'Goal Goal Gooaal' voorgesteld. Na de liedjes voor het WK in Mexico in 1986 en het WK in Brazilië in 2014, brengt hij nu een dance-nummer uit dat de Rode Duivels naar de overwinning moet brengen in Rusland. Het is de eerste keer dat hij een lied in het dance-genre brengt.

De titel van het lied is gebaseerd op de legendarische woorden van oud-journalist Roger Laboureur die tijdens het WK in 1986 een goal van Leo Van Der Elst toejuichte. De woorden van de voormalige RTBF-journalist zijn ook te horen in het nummer.

Vorige week kreeg videoreporter Saïd Al-Haddad al een voorproefje van het WK-lied in een korte reportage, maar vanaf vrijdag 1 juni is het nummer ook te verkrijgen op CD in verschillende verkooppunten. Voor wie het nummer liever digitaal beluistert, kan dat via volgende link.

Op 8 juni wordt een clip opgenomen voor het lied tijdens een concert van Lange Jojo in het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi. In de clip zullen ook supporters te zien zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?