Het lerarentekort is even groot als vorige jaren. Zo'n 370 van de 5.000 vacatures zijn nog niet ingevuld. Dat zegt Sven Gatz (Open VLD), VGC-collegelid voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Hoewel het tekort even te groot is als vorig jaar, is er wel een verbetering merkbaar, zegt Gatz. "Met heel veel creativiteit van de schoolteams slagen we er op de meeste plaatsen wel in om de zaak onder controle te houden. Maar ideaal is het zeker niet."

Het aantal kinderen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel stijgt ook jaar na jaar. "We bouwen daarom jaarlijks 1.000 plaatsen bij", zegt Gatz. "Dat lijkt normaal, omdat we het al zo lang doen. Maar dat is niet normaal."

BRUZZ luidt mee het nieuwe schooljaar in met een speciale uitzending vanop de speelplaats van Go! Kunsthumaniora Brussel en Basisschool 't Plant'Zoentje in Laken. Volg het live op je radio, tv en online tussen 7u en 14u.

Meester BRUZZ - terug naar school

Op 1 september start het nieuwe schooljaar voor de Nederlandstalige scholen in Brussel. Volg hier het belangrijkste nieuws over het Brusselse onderwijs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni