Niet iedereen tevreden met schrapping rijstrook Belliard

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 26 april 2019

Op de Belliardstraat beginnen dit weekend de werken om aan aan beide kanten een afgescheiden fietspad aan te leggen. Daarvoor moet één van de vijf rijvakken verdwijnen. Dat is niet naar de zin van ondernemersorganisatie VOKA.

"Het is geen goed idee om net op één van de drukste uitvalswegen van Brussel rijstroken te gaan schrappen", zegt Jan Van Doren, directeur van werkgeversorganisatie Voka Metropolitan. "Op die manier gaan er net meer files komen, met nog meer luchtvervuiling tot gevolg. En ook het sluipverkeer in de omliggende straten zal toenemen. Dat zijn allemaal redenen waarom bedrijven zullen overwegen om Brussel te verlaten."

Mobiliteitsminister Pascal Smet (one.brussels) pareert die kritiek. "Toen we jaren geleden op de Wetstraat een rijstrook geschrapt hebben, hoorden we exact dezelfde kritiek. Maar van extra files en sluipverkeer is daar geen sprake. Er is dus geen reden om aan te nemen dat dat op de Belliardstraat wel het geval zal zijn."

De werken beginnen dit weekend al, en zullen drie weekeindes duren. Vanaf dertien mei zullen de fietspaden aan weerskanten van de Belliardstraat klaar zijn voor gebruik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?