LeBlanc dropte deze week zijn nieuwe single Boos, een samenwerking met Woebn. Een track die in het oog en in het oor springt. Bij Gunnar vertelt Daan dat het oorspronkelijke idee was om een boom bap song te maken, maar dat draaide anders uit door in de studio aan de verkeerde knopjes te prutsen. En is LeBlanc echt boos? We betwijfelen het. Want met een finaleplaats in De Nieuwe Lichting kan het begin van het jaar eigenlijk al niet meer stuk.

LeBlanc werd drie jaar geleden al in de playlist van BRUZZ opgepikt met single A12. Sindsdien hoor je z'n nummers regelmatig passeren op de Brusselse airwaves. Sinds twee jaar geleden nodigt hij Nederlandstalig talent uit op BRUZZ ICE. Sinds september doet hij dat ook met zijn Moedertaal-collectief. Elke dinsdagavond zetten ze grote en kleine helden bij hem in de studio voor een gesprek over muziek en het leven.

"Het is ongelooflijk hoeveel talent hier in Belgiƫ rondloopt. Ik leer elke week nog nieuwe artiesten kennen", vertelt hij. Daarbij valt ook op dat er heel veel talent te rapen valt in de Denderstreek. "Geen idee wat ze daar drinken, maar het valt echt op. Er bestaat daar een echte community en er lopen zeer getalenteerde mensen rond", vertelt Daan.

Stemmen voor LeBlanc in De Nieuwe Lichting kan hier.
Maar stem LeBlanc vooral ook de HIPHOP 100 in!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Ice , Muziek , LeBlanc , moedertaal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni