Review
Score: 2 op 5

'L'immensita' met Penélope Cruz: 'Te veel geregisseerd op cruise control'

Gerd Hendrickx
11/01/2023

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag bij BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat de Italiaanse film L’immensita.

Penélope Cruz kennen we van haar talloze samenwerkingen met regisseur Pedro Almodovar, maar de Spaanse vedette spreekt ook vlot Italiaans zoals blijkt uit haar nieuwste film L’immensita.

Daarin vertolkt ze een manisch-depressieve moeder van drie in een ongelukkig huwelijk. Alsof dat het leven al niet ingewikkeld genoeg maakt, blijkt de oudste dochter ook nog te worstelen met haar transgender geaardheid.

Hoewel het verhaal autobiografisch is, behandelt regisseur Emanuele Crialese al deze thematieken nogal oppervlakkig, alsof hij terugdeinst voor echte emoties. Gelukkig biedt de tot in de puntjes verzorgde seventies setting en swingende Italodisco soundtrack wel enig soelaas. En uiteraard blijft het een plezier om naar La Cruz te kijken.

Vanaf 11 januari in de bioscoop

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Film , review , Penélope Cruz , L'immensita , bipolariteit , echtscheiding , transgender , Italodisco

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni