Cultuurcentrum Pilar blij met versoepelingen: 'Er wordt gewerkt aan fantastisch najaar'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 12 mei 2021

Vanaf 9 juni mogen opnieuw evenementen georganiseerd worden met 200 mensen binnen en 400 mensen buiten. VUB-cultuurcentrum Pilar zal vooral verschillende activiteiten in openlucht organiseren.

Gijs Leven van Pilar is alvast verheugd met de versoepelingen. "De exporuimte van Pilar is steeds open gebleven, maar dat is slechts een heel klein fragment van wat we kunnen zijn". Er is bijvoorbeeld een spiksplinternieuwe zaal voor concerten, die nog niet gebruikt is geweest. "In oktober 2019 zijn we opengegaan met een knaller van een feest. In maart 2020 moesten we onherroepelijk op slot". In het najaar van 2020 is Pilar even kunnen heropenen met een capaciteit van 1/3. "We hopen dat de heropening nu definitief is", klinkt het.

Deze zomer zullen er vooral activiteiten in openlucht worden georganiseerd. Waarom? "We rekenen op mooi weer en buiten is het toch altijd veiliger. Bovendien kan er buiten toch altijd net iets meer." Vanaf september zal de cultuursector volledig mogen heropenen. "Daar kijken we ontzettend naar uit. We zijn plannen aan het smeden om in het najaar een ASAP-festival rond Brussel op te zetten. Er wordt gewerkt aan een fantastisch najaar".

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?