Review
Score: 2 op 5

A Haunting in Venice: 'Hercule Poirot goes horror!'

Gerd Hendrickx
13/09/2023

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag voor BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat A Haunting in Venice.

Murder on the Orient Express en Death on the Nile lieten de kassa zodanig rinkelen dat regisseur en hoofdrolspeler Kenneth Branagh een derde Hercule Poirot-film mocht draaien, getiteld A Haunting in Venice.

We zullen het maar meteen toegeven: wij waren geen fan van de twee vorige Poirot-avonturen. We zagen het nut niet in van een zoveelste remake. Visueel oogde het allemaal erg glad en afgeborsteld. Maar de grootste afknapper was de vertolking van Branagh als Poirot die voortdurend grensde aan de parodie door een vet Alo Alo-accent en een belachelijk grote snor.

Het goede nieuws is dat A Haunting in Venice op meerdere vlakken afwijkt van de twee vorige films. De mix van whodunnit en horror is verfrissend, de look is niet langer overbelicht en glad, maar duister en eng. En vooral: Branagh legt meer nuance in zijn spel en gaat minder aan het schmieren.

Wij verkiezen nog altijd David Suchet als Poirot uit de meer dan dertig jaar lopende BBC-reeks, maar voor de fans van Branagh als speurneus is deze derde episode een must: meer van hetzelfde met een aantal nieuwe accenten.

In de zalen vanaf 13 september

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni