Review
Score: 3 op 5

Nieuwe Wes Anderson: ‘Feest voor het oog, minder voor het hart’

Gerd Hendrickx
© BRUZZ
14/06/2023

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag voor BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat Asteroid City.

Asteroid City, de elfde film van Wes Anderson, speelt zich af in een woestijnstadje waar ooit een meteoor insloeg en dat nu buitenaards bezoek krijgt.

Memorabel is het verhaal niet. De acteurs zijn dat gelukkig wél. Vaste waarden uit de Andersonfamilie Edward Norton, Tilda Swinton en Jason Schwartzman zijn weer present. Nieuwkomers Scarlett Johansson, Tom Hanks en Steve Carrell vervoegen hen en met zijn allen zorgen ze voor heerlijk kijkplezier.

Uberstilist Anderson schakelt na The French dispatch op het vlak van art direction nog een versnelling hoger: zijn hele fifties filmwereld lijkt wel een levensgroot miniatuurdecor met speelgoed auto’s en treinen en dat alles in een oogstrelend pastel kleurenpallet.

Een feest voor het oog dus, maar iets minder voor het hart. Want de focus op stilering begint in het werk van de Texaanse regisseur meer en meer ten koste te gaan van een sterk verhaal en uitgewerkte personages die bij de kijker voor emotionele betrokkenheid zorgen.

Desalniettemin, een film waarbij je ogen te kort komt en die enkel tot zijn recht komt op het grote scherm.

In de zalen vanaf 14 juni

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni