Review
Score: 2 op 5

Bardo van Alejandro Iñárritu in de bioscoop: 'Visueel sterk, maar pretentieus en te lang'

16/11/2022

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag bij BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat Bardo van Alejandro Iñárritu.

Een nieuwe release van de Mexicaanse sterregisseur Alejandro Iñárritu is altijd een evenement. Iñárritu is de maker van onder meer The Revenant met DiCaprio en Birdman met Michael Keaton waarvoor hij vier Oscars in de wacht sleepte.

Of dat ook voor zijn nieuwste film Bardo het geval zal zijn, betwijfelen wij. Bardo brengt het portret van een gevierd Mexicaans filmmaker die de balans opmaakt van leven en werk. De link met Iñárritu zelf is daarbij snel gelegd.

De gevierde Mexicaanse regisseur giet zijn bespiegelingen in een wervelende beeldenstroom met een stevige dosis magisch-realisme. In groot contrast daarmee staan de vele dialoogscènes waarin oeverloos getaterd wordt over politiek en geschiedenis. Ook neigt het autobiografische karakter van de film na een poos naar navelstaarderij.

Deze nieuwe Iñárritu kan wellicht die hard-fans van de regisseur en Mexico-liefhebbers bekoren, maar wie Iñárritu’s werk nog niet kent, start beter met The Revenant en Birdman.

Vanaf 16 november in de bioscoop

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Film, Alejandro Iñárritu , Bardo, The Revenant, Birdman, review

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie